تمرین های به هم بستن خازن ها :
قبل از حل تمرین های این مبحث درسنامه به هم بستن خازن ها را مطالعه کنید.
تمرین ۱: در مدار شکل زیر اگر بار خازن C1 برابر ۱۸۰ میکروکولن باشد ،
الف) اختلاف پتانسیل دو سر مولد چند ولت است ؟
 
ب) انرژی ذخیره شده در مجموعه خازن ها چند میکروژول است ؟
تمرین ۲: در شکل زیر ، اختلاف پتانسیل دو سر خازن C2 ، ۱۰ ولت است .
الف) بار الکتریکی ذخیره شده در خازن C1 چند میکروکولن است ؟
ب) ظرفیت خازن C1 چند میکروفاراد است ؟
تمرین ۳: دو خازن C1 و C2 را به ترتیب با اختلاف پتانسیل های ۲۰۰ ولت و ۱۰۰ ولت پر می کنیم و سپس آنها را از مولد جدا کرده و صفحه های همنام آنها را به هم متصل می کنیم . در این صورت اختلاف پتانسیل دو سر آنها ۱۵۰ ولت می شود . C1 چند برابر C2 است ؟
تمرین ۴: خازنی با ظرفیت C1 با اختلاف پتانسیل V1 پر شده است . آن را از منبع جدا کرده و به دو سر خازن خالی با ظرفیت C2 می بندیم . تا رسیدن به تعادل ، خازن C1 نصف انرژی خود را از دست می دهد . C2 چند برابر C1 است ؟
تمرین ۵: در مدار شکل زیر اگر انرژی ذخیره شده در خازن C1 ، دو سوم انرژی ذخیره شده در خازن C3 باشد ، ظرفیت خازن C3 چند میکروفاراد است ؟
تمرین ۶: در شکلهای زیر CAB چند µF است؟
در شکل مقابل همهی خازنها مشابه و دارای ظرفیت ۶µF میباشد.
تمرین ۷: در شکل زیر بارالکتریکی ذخیره شده در خازن C1 چند میکروکولن است؟
تمرین ۸: در شکل اگر کلید K باز باشد، اختلاف پتانسیل C1 برابر ۱۰ ولت است. اگر کلید را ببندیم، اختلاف پتانسیل دو سر C2 چند ولت می شود؟
تمرین ۹: در شکل مقابل C1=4µF و C2=6µF و C3=12µF است و هر خازن حداکثر می تواند ولتاژ ۱۲ ولت را تحمل کند. بیشترین اختلاف پتانسیلی که می توان بین دو نقطه A و B اعمال کرد تا خازن ها دچار فروریزش الکتریکی نشوند، چند ولت است؟
تمرین ۱۰: در مدار رو به رو خازن ها بدون بار هستند و ابتدا کلید در وضعیت (۱) بسته شده و پس از شارژ خازن C1، کلید را از وضع (۱) قطع نموده و به وضع (۲) می بندیم. پس از برقراری تعادل، بار خازن C2 چند میکروکولن می شود؟
تمرین ۱۱: در شکل مقابل، ظرفیت هر یک از خازنها ۱۰µF است، اگر کلید K1 را باز و کلید K2 را ببندیم، چند میکروژول انرژی در خازن C2 ذخیره می شود ؟
تمرین ۱۲: در شکل مقابل، دی الکتریک را از بین صفحه های خازن C1 بر می داریم، V1 و V2 به ترتیب چگونه تغییر می کند؟
- افزایش-کاهش
- افزایش-افزایش
- کاهش-کاهش
- کاهش-افزایش
دانلود حل تمرین های به هم بستن خازن ها :
برای مشاهده تمرین های بیشتر جزوه کنکوری مبحث خازن را دانلود کنید.
2 دیدگاه دربارهٔ «تمرین های به هم بستن خازن ها»
سلام دوست عزیز ی سوال داشتم وقتی دوخازن را با ولتاژ جداگانه پرمیکنیم وبعد صفحات ناهمنام انها رابهم وصل میکنیم بارها خنثی میشوند وبار اضافه با بار هر یک ازخازنها برابرمیشودچون متوالی هستند؟؟
خیر. دو خازن در حالت موازی قرار می گیرند و بارهایشان به نسبت ظرفیتشان بینشان تقسیم می شود. اگر ظرفیت ها یکسان باشند، نصف بار اضافه سهم هر خازن می شود. ولتاژ دو خازن با یکدیگر برابر است.